Káoszt okozott az extrém időjárás és még nincs vége! Újabb havazás jön!

Ilyen időjárás csak évekkel ezelőtt volt. Ismét teljes káosz uralkodik az országban az időjárás hatására!

Az extrém időjárás következményei az utakon

Hasonló jelenségre figyelhetünk fel, mint 2013 márciusában. A káosz hasonló az utakon és tömegközlekedéssel is.

A március 17. -én a megszokottól téliesebb időjárási front csapott le az országra, amely több tíz centiméteres hótorlaszokat emelt az utakon. Az országos meteorológiai szolgálat figyelmeztet hogy vezessen mindenki óvatosan, mert nem csak a hó nehezíti meg az úton haladókat, hanem az ónos eső, és a fagyott eső is. Mielőtt útnak indulnának tájékozódjanak az útviszonyokkal- és a forgalommal kapcsolatosan. Aki viszont teheti ne induljon útnak, maradjon otthon.

Nagy káoszt okozott a hirtelen havazás, vonatok késtek több mint 90 percet, volt olyan járat amelyik el sem indult. Árokba csúszott autók és koccanásos balesetek is nehezítik a közlekedést.

Közművek és az időjárás

Az erős szél több megyében is jelentős károkat okozott! Több Szabolcsi és Heves megyei faluban szünetelt az áramszolgáltatás, mert a viharos szél villanyoszlopokat döntött a köves utakra, így körülbelül 3500 háztartásban nem volt áram. Az áramszolgáltató mostanra szinte mindenhol helyre állította a szolgáltatást, de a mentési és helyreállítási munkálatok valamint az utak letakarítása még néhány napig biztos el fognak tartani. A hirtelen változó időjárás az emberi szervezetet is jelentősen igénybe veszi, így kialakulhat migrénes fejfájás, magas vérnyomás, fáradékonyság, levertség és egyéb panaszok is.

Mi vár ránk tavaszig?

Holnap és holnapután még csapadékos lesz az időjárás, amely nagy valószínűséggel vegyes halmazállapotban fog esni. A minimum hőmérséklet -7, -8 fok körüli lesz, a nappali maximum, +1 és +5 fok között várható. Csütörtök reggelig marad a változó halmazállapotú csapadék, majd péntektől melegedés kezdődik. Az ilyenkor megszokott időjárás még várat magára! A hónap legvégén köszönt be az igazi tavaszias időjárás. Előre láthatólag lassan el rakhatjuk majd a hólapátokat!

Oldalunk sütiket használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Weboldalunk igénybevételével Ön beleegyezik a
sütik használatába. Ebben az esetben ezt az ablakot 30 napig nem fogja látni.