Humánmeteo: meggyötör a párás, változékony idő

  • Home
  • Humánmeteo: meggyötör a párás, változékony idő
Humánmeteo: meggyötör a párás, változékony idő

Pénteken elkerülik a frontok a térségünket, ám az időjárás változékonysága, valamint a nyirkosság többféle panaszt is okozhat.

Pénteken többfelé ködfolt és pára képződik reggelre, ezek azonban napközben fokozatosan megszűnnek. Napsütésre mindenhol számíthatunk, de ennek ellenére csak kevés helyen melegszik 20 Celsius-fok fölé a levegő. A nagy napi hőingás miatt, illetve a változékony légköri helyzetben gyakoriak lesznek a különféle tünetek. A front mögötti helyzethez köthetően fellépő tünetekről és a megoldásokról a Meteo Klinika Frontjelentése ad részletes tájékoztatást.

humánmeteorológia, orvosmeteorológia, változékony idő
Front nem lesz, de így is jelentkezhetnek kellemetlen tünetek. Fotó: Getty Images

Fejfájás és ízületi bántalmak rontják el a napot

Sokféle kellemetlen tünetet tapasztalhatunk a nyirkosan induló reggelen. A hajnali órákban egyre nagyobb területen válik párássá a levegő, így többen ébredhetnek sajgó végtagokkal, erős ízületi fájdalmakkal. A délelőtti órákban zajló melegedés idején nagy eséllyel tapasztalhatunk enyhébb fejfájást, az arra hajlamosaknál azonban akár erősebb vérnyomás-ingadozás is felléphet. A rosszullétek idején javasolt lepihenni, lehetőség szerint nyugodt körülményeket teremteni.Milyen betegségre utalnak a vörös foltok?Koronavírus: hátrányba kerülnek a Szputnyikkal oltottakKoronavírus: ennyire súlyos lesz a helyzet 2 hét múlvaIlyen a halál előtti utolsó pillanat

Könnyebben megbetegedhetünk

A tartósabban borús, szürke, és kellemetlenül hideg reggeli időszakban sokaknál rossz hangulat és levertség lép fel, de a görcshajlam is fokozódhat. Hajnalban a nyirkosság tovább ront a hőérzeten, ráadásul a kórokozók is könnyebben terjednek ilyenkor, fokozódik tehát a megfázás, a megbetegedés veszélye is.

forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Várj!

Ne felejtsd el kedvelni
Facebook oldalunkat sem!